07.04.21

 

Garausainie meža iemītnieki zaķi mūsu Piedrujā!

Kurš gan no mums, nav redzējis šo pūkaino meža iemītnieku, kurš cilpo pāri laukam šosejas tuvumā? Interesantākais ir tas, ka to ieraugot, gan pieaugušos, gan bērnus pārņem prieks un visi sāk rādīt: “Skaties, skaties, re kur tur, lec zaķis!.

Daudziem nav noslēpums, ka par 2021. gada dzīvnieku tika atzīts zaķis, ja būsim precīzi, tad divas zaķu sugas: pelēkais un baltais zaķis. Tas tika darīts, lai pievērstu uzmanību faktam, ka ne visi Latvijas zaķi ir vienādi. Kamēr Latvijas mežus un pļavas apdzīvo šīs divas garaušu sugas, tikmēr Piedrujā pie bibliotēkas, pašvaldības ēkas un arī bibliotēkā ir apmetušies dažnedažādi zaķi. Paldies, par šiem zaķiem mēs varam teikt kluba „Saulīte vadītājai Ņinai Vasiļjevai, kā arī visiem atsaucīgajiem bērniem, kuri veidoja savus zaķus, kurus integrēt Piedrujas pagasta ainavā palīdzēja arī bibliotēkas vadītāja. Ikviens ir aicināts iepazīties ar šiem dažādajiem fantāzijas lidojumiem un mākslinieciskajiem veikumiem!



https://kraslava.biblioteka.lv/Alise/lv/advancedsearch.aspx?crit0=allf&op0=%25LIKE%25&val0=Zaki&linkid0=0&bop1=AND&crit1=fund&op1=%3D&val1=19&addCriteriaBop=AND&l=1&l=8&l=5&l=2&c=1&c=2 

https://dabasdati.lv/lv/article/gada-dzivnieks-2021-ndash-pelekais-un-baltais-zakis/2021/ 

            https://www.ligatnesdabastakas.lv/musu-dzivnieki/pelekais-zakis/

 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru